måndag 27 september 2010

Hur roligt blir Svinarp i 13 veckor?

Kommunalrådet i Svinarp, Lars-Göran Bengtsson, alias Anders Jansson, gjorde stor succé vid invigningen av Kommek i Malmö i augusti. Han hade en ton och en fysionomi som många av oss som rört oss i den kommunala världen kände igen och kunde skratta åt.


Anders Jansson gjorde succe på Kommek som kommunal-
rådet Lars-Göran Bengtsson. I går var det premiär
 för TV-serien Starke man.
Igår skulle vi få chans att se mer av Lars- Göran Bengtsson  när SvT-serien Starke man hade premiär. I 13 avsnitt får vi följa livet i Svinarps kommunhus. I kretsen närmast kommunal-rådet finns också den lojale kommunchefen Matts Johansson, den kedjerökande kanslichefen Gunvor Halldén, som bär alla kvinnors samlade frustration över hopplösa karlar och den unga förhoppningsfulla kommunsekreteraren Jonna Wetterström. Karaktärerna mejslades snabbt ut på ett sätt som ger hopp om att de kan lyfta sig över schablonerna.

Bäst är Anders Jansson som det  maktglada och ansvarsflyende kommunalrådet. Lars-Göran Bengtsson är möjligen en stark man i kommunhuset, men knappast på hemmaplan. Det var bitvis riktigt roligt, men inte lika roligt som på Kommek. Kanske för att Anders Jansson där hade en publik med bara kommunfolk och kunde renodla sin karaktär. Klockan 8 en söndag kväll väner man sig till SvT:s breda miljonpublik, då blir tonen en annan. Hur roligt de i längden kommer att tycka att det är med kommunskämt återstår att se. Själv undrar jag om det kommer att hålla i 13 veckor, men följer livet i Svinarps kommunhus ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar