fredag 17 september 2010

Slutspurt med drömläge för SDFredrik Reinfeldt passerade Västerås i valspurten
 Nu återstår nästan bara SvT:s partiledardebatt. Den tillmäts fortfarande stor betydelse trots att det nog finns en viss övermättnad efter det enorma utbudet av debatter tidigare i valrörelsen och trots konkurrensen från Idol. Det är nu de sista tveksamma måste vinnas. Sverigedemokraterna har ett drömläge inför debatten. De finns inte med vid bordet och riskerar därmed inte att göra bort sig eller att ifrågasättas, men de är ändå i högsta grad närvarande.

Både medier och de etablerade partierna har gett SD orimligt utrymme i debatten genom det ständiga återkommande till vad som händer om partiet blir vågmästare. Detta skapar olyckliga låsningar och försvårar de lösningar som kan bli nödvändiga för att förhindra politiskt kaos. Sveriges riksdag får inte bli lika handlingsförlamat som kommunfullmäktige i Upplands-Bro 2006.

Men inte bara det politiska etablissemanget utan också mötesstörande vänsteraktivister har gjort SD stora tjänster. Genom att störa och förstöra deras möten förstärker man bilden av partiets utanförskap och av att de behandlas odemokratiskt. Även om man inte gillar deras budskap är det är oacceptabelt att möten stoppas. På så vis ger mötesstörarna Jimmie Åkesson möjlighet att spela martyrrollen, vilket han inte har något emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar