tisdag 24 augusti 2010

Lästips om LSS, sociala medier och opinionsmätningar

Olika syn på vinst i assistensföretag
LSS och personlig assistenter blir aldrig några stora valfrågor. Men det är viktiga frågor både för brukarna och för kommunerna. Webbplatsen fulldelaktighet.nu har ställt 13 frågor till partierna och hittat en del som skiljer blocken, bland annat när det gäller företagens rätt att ta ut vinster. Dock kan konstateras att alla riksdagspartierna står bakom LSS-kommtténs förslag om statligt huvudmannaskap.

Social eller inte social det är frågan
Miljöpartiets Peter Eriksson avstår. Folkpartistiska kommunalrådet Helene Odenljung är mycket aktiv på sociala medier. I en Svenska Dagbladet-artikel om politiker och sociala medier berättar de varför. Fredagen efter valet bjuder Dagens Samhälle in till ett seminarium för att diskutera vilken roll de sociala medierna kom att spela.

Opinionsmätningar som snöflingor
”Med opinionsmätningar tycks det vara som med snöflingor: ingen är en annan lik", skriver min Facebook-vän Johan Lindahl, politisk sekreterare (V) i Sundbyberg. Men de väcker skrivlusten, klockan 9.30 fanns 70 blogginlägg om den senaste mätningen på bloggportalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar