fredag 25 mars 2011

Allt från högklackat till äldresamordning

Tina Thörner medverkar på Kvalitetsmässan i Göteborg i
november och intervjuas i senaste nyhetsbrevet.
Kvalitetsmässan är mötes- och marknadsplats för folk i offentlig sektor. Här blandas högt och lågt, nytta och nöje på ett sätt som 2009 lockade 7000 mässbesökare och 3 800 konferensdeltagare. 15-17 november i år är det dags igen och arbetet med att boka talare pågår som bäst på kansliet på Östra hamngatan i Göteborg. Bredden på mässan speglas också i mässans nyhetsbrev, som jag är redaktör för. I veckan har årets andra nummer skickats ut till 30 000 personer. Här är en del av innehållet:

Prestationsbaserade ersättningar, som till exempel kömiljarden, har vanliga inom landstinget och kan nu vara på väg i större skala också inom kommunerna. Regeringens äldresamordnaren Eva Nilsson Bågenholm, funderar bland annat över hur man kan hitta en modell som belönar kommuner som gör rätt för de svårast sjuka äldre. SKL:s ordförande Anders Knape tror att en extra pengar efter prestation skulle kunna förbättra resultaten i skolan.

SKL har kongress nästa vecka. Att Anders Knape då väljs om är lika säkert som att Håkan Juholt väljs av socialdemokratera. I SKL-styrelsen blir det därutöver en hel del nya namn, som presenteras i nyhetsbrevet, liksom vilka som föreslås bli ordföranden i de olika beredningarna.

Regeringen har nyligen presenterat rektorslyftet, en fortbildning som ska stärka rektorernas roll som pedagogiska ledare. Men frågan är om det blir något verkligt lyft. Skolledarnas ordförande Lars Flodin och chefen för SKL:s avdelning för lärande och arbetsmarknad Per- Arne Andersson, är båda tveksamma.

Alf Rehn är ett finlandssvenskt ungt stjärnskott på den internationella föreläsarmarknaden. På Kvalitetsmässan kommer han att tala om kreativitet, som ju alla säger sig älska. Men riktig kvalitet är inte något gulligt, utan kan vara riktigt läskigt, eftersom det tvingar oss att ifrågasätta invanda sätt att tänka, säger Alf Rehn.

En annan av Kvalitetsmässans föreläsare är Tina Thörner, kartläserskan som bytte ut rallyoverallen mot paljettklänning och blev folkets favorit i Let’s dance. I intervjun ger hon sitt bästa tips för att röra sig snyggt i högklackat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar