torsdag 27 maj 2010

Om SD, bombhot, elavbrott och elevbesvikelse

Olofström: Relationen till Sverigedemokraterna skapar spänning i de etablerade partierna. I Olofström har det blåst upp strid kring folkpartisten Erika Nagy, som sagt sig vara villig att samarbeta med Sverigedemokraterna. Hon bör avgå för att slippa bli utesluten, säger distriktsordförande Nils Ingmar Thorell till P4 Blekinge. Erika Nagy har inga sådana planer och tror heller inte att det blir problem med samarbetet i fortsättningen. ”Jag är inte trångsynt”, säger hon.

Laholm: Hot är en del av många kommunanställdas vardag. Nu har det hänt igen. Stadshuset i Laholm är utrymt och stängt sedan ett okänt paket hittats inne på kommunkansliet. Även det intilliggande biblioteket är stängt. Bombtekniker är på väg, rapporterar P4 Halland.

Linköping: Statens kvarnar mal långsamt ibland. Landstinget Östergötland får nu kritik från Socialstyrelsen för ett strömavbrott på juldagen 2008. Elavbrottet varade i cirka 40 minuter, Landstinget ska nu upprätta en handlingsplan för säkerhetshöjande åtgärder både vad gäller elförsörjning och it-system, rapporterar P4 Östergötland.

Uppsala: Allt fler elever väljer privata gymnasieskolor, men det har sina risker. I Uppsala har Mikael Elias teoretiska gymnasium lagts ner efter bara ett år och de 20 eleverna får byta skola. Skolinspektionen borde ställa högre krav så att eleverna garanteras tre år, säger en upprörd pappa till P4 Uppland. Skolinspektionen håller med om att det är olyckligt för eleverna, men att lagstiftningen är som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar