torsdag 17 november 2011

Mötesplats för människor och idéer

Kvalitetsmässan är slut för den här gången. Mer än 10 000 personer, nästan alla på något vis verksamma i offentlig sektor är på hemväg från Göteborg. Förhoppningsvis fyllda med nya intryck, kunskaper och inspiration som gör vardagen lättare.

- Jag har valt efter tre spår, ett som handlar om bred samhällsinformation, ett om nytta i jobbet och ett mer privat, sa Thomas Johansson, ekonom i Nora kommun och en av de 10000.

Därmed sammanfattar han rätt väl, det som är mässans styrka: Bredden, även om det samhällsnyttiga hela tiden finns i botten. Här kan man såväl skratta åt Jan Bylunds beskrivningar av besvärliga människor, som lyssna på kvalificerade ekonomers analys av det ekonomiska läget. Och däremellan kan man få ett nytt spännande ekonomisystem demonstrerat för sig hos någon leverantör eller ägna sig åt kändisspotting.

I vimlet har synts såväl Pernilla August och Stina Ekblad som Mona Sahlin och Jimmie Åkesson, dock inte samtidigt. Däremot var debatten mellan SD-ledaren och integrationsminister Erik Ullenhag mycket välbesökt.

Att sammanfatta det hela innehållsmässigt låter sig inte göras, därtill är utbudet alltför omfattande och spretigt. Ska man välja ett ord som beskriver det hela är det mötesplats: för människor, idéer och affärer.

Twittrats har det gjorts även under dessa tre dagar, här är en del av vad besökare delat med sig av den vägen:

@ceciliagarme: Kvalitetsmässan är ett sorts Almedalen för de goda
@evalisakrabbe: mkt om ledarskap. Leda samhällsuppdrag, leda vård (skola) o leda auktoriteter är mer än management.
@lenahorngren: Toppmötesfixering och stupkantspolitik, nyord som sammanfattar läget i ekonomidebatt
@magnussonhampus:Har lyssnat på legenden PG Gyllenhammar. Han konstaterade att Sverige är bättre skött idag än tidigare.
@mariaferm: det såg för övrigt inte kul ut att stå i Caremas monter på #kvalitetsmässan i Göteborg
@evalissiren: En sån kväll med After Shave och Galenskaparna. Och landshövding Lars Bäckströms middagstal väckte jubel!
@misjaderond: Kvalitetsmässan uppfyllde inte mina förväntningar i deltagande. Vi bygger ett samhälle åt alla, inte 50-åriga vita människor.
@onebow: Kvalitetsmässan över mina höga förväntningar. Intressant och inspirerande
@fredriklundgren: Vem säger att det nya är nytt och vem säger att det nya är gammalt? Vad beror det på om man ser det som nytt eller gammalt?

Listan kan göras längre. Om två år är det dags igen, att twittras och mötas kring det viktiga och svårfångade begreppet kvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar