fredag 30 september 2011

Om chefskapets risker och glädjeämnen

Cissi Elwin Frenkel från tidningen Chef berättar om chef-
skapets risker och glädjeämnen.
”Det är som att vara deckare. Varje dag nya dilemman; etiska, moraliska, psykologiska. Utmanande, svårt, roligt, läskigt. Man får använda alla egenskaper man har och trolla med knäna. Man känner att man lever”. Så sammanfattar Cissi Elwin Frenkel, idag tidningen Chefs chefredaktör, chefskapets glädjeämnen. i det senaste numret av Kvalitetsmässans nyhetsbrev Kvalitet & Förnyelse, som nu är ute. I intervjun berättar hon också om hur hon fått känna på chefskapets risker i form av utbrändhet.


I en annan intervju presenteras en nykomling i den kommunala världen. David Lega, den tidigare stjärnföreläsaren som idag är KD-kommunalråd i Göteborg. ” När man talar som föreläsare vill alla förstå vad man har att säga, när man talar som politiker vill hälften missförstå”, sammanfattar han konsekvensen av rollbytet.

Luciano Astudillo var en av de S-riksdagsledamöter som sveptes ut ur riksdagen i det socialdemokratiska raset 2010. Idag jobbar han för de frågor han brinner för på annat sätt. Tillsammans med några av Malmös mest kända företagare han bildat stiftelsen Uppstart Malmö, som stöttar entreprenörer som kan bidra till att skapa jobb i kommunen. ” Vi har fått stark uppslutning kring vår idé om att motverka segregation genom att fler kommer i arbete”, säger han.

Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth är glad över att vara en av de få kulturministrar i Europa som inte behöver dra ner kraftigt inom sitt ansvarsområde. I intervjun efterlyser hon också större frimodighet bland kulturarbetarna. Inte minst för att de ska våga samarbeta över genregränserna.

Utöver detta finns i nyhetsbrevet också artiklar om två frågor som jag skrivit om tidigare här på bloggen, nämligen danska Mindlabs stöd till nytänkande inom offentlig förvaltning samt regionfrågan där den statliga utredaren Mats Sjöstrand och SKL:s projektledare BoPer Larsson intervjuas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar