tisdag 23 augusti 2011

Bakslag för regionförespråkarna

Tiden är inte mogen för Västra Götaland och Värmland att gå samman. Därför blir det ingen ansökan om regionbildning, beslutade gruppledarna som på tisdagen träffades i Vänersborg. Beslutet är ett bakslag för regionförespråkarna och en besvikelse för de politiker som engagerat sig för att få till stånd en större region. Kanske är det också en föraning om hur svårt det kommer att bli att få till de beslut som behövs innan årsskiftet, som är deadline för lokala och regionala initiativ. (Se tidigare blogginlägg idag).

– Det är beklagligt att vi inte själva tar initiativ, när diskussionerna om nya regioner pågår som bäst i övriga landet. Vi riskerar att andra bestämmer hur det ska bli, säger Ulric Andersson (S), 1:e vice ordförande i landstingsstyrelsen i Värmland på Region Värmlands hemsida.

Värmland och Västra Götaland har dock inte definitivt gjort slut med varandra. Det samarbete som finns kring bland annat Vänern och hälso- och sjukvården ska fortsätta och fördjupas. Men någon region blir det alltså inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar